THE LIBRARY SISTERS – THE LIBRARY SISTERS (Vinyl EP)

De uit Kortrijk afkomstige zangeres en violiste Marlies Opsomer en de gitaar en elektronica-instrumenten bespelende Brusselaar Peter Clasen vormen sinds de zomer van zo’n twee jaartjes geleden het down-tempo jazz- en loungemuziek spelende duo ‘The Library Sisters’. Hun twaalf tracks tellende debuutplaat “Clouded Dreams” kwam begin 2019 op de markt en veroorzaakte in de vaak kritische vakpers ettelijke lovende vergelijkingen met het betere werk van o.a. ‘Portishead’ en ‘Hooverphonic’.

Peter Clasen’s muziekverleden situeert zich bij bands als elektrojazzgroep ‘Neven’, ‘Bix Medart’ en ‘Monsieur Smits’. Voor Marlies Opsomer was haar optreden bij ‘The Library Sisters’ een debuut als muzikante. Enigszins verrassend is toch wel de recente release van een 10-inch vinylplaat met daarop vier nummers van hun debuutalbum die een stevige remix mochten ondergaan.

Joel Grignard zat in de ‘Rubens Studio’ in Schaarbeek achter de knoppen voor de opname van deze tracks. Twee van de songs kunt u ter kennismaking op de bijgevoegde video’s beluisteren. Dat zijn “Believe In The Moonlight” en “You Are My Fuel”, de eerste twee nummers op de vinylschijf. De twee overige tracks zijn remixes van de songs “Sweet And Sour” en “(Reprise) Let Us Dream”.

Het zijn stuk voor stuk catchy liedjes die aantonen dat ‘The Library Sisters’ zich in de volgende jaren zeker nog niet in de bibliotheek zullen gaan terugtrekken voor het lezen van boeken. We voorspellen dat ze vooral keihard aan de slag zullen gaan voor het componeren en opnemen van minstens evenzo goede nieuwe nummers. En daarmee zijn wij alweer lang tevreden gesteld.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video